Events

adHD.lebenON

news // nyx // fb

adHD.lebenON

07/01/2019 @ Studio Hrdinů

Ahoj, (find English below)

Obsadíme betonový divadelní marast pod Veletržním palácem a roztříštíme ho do menších prostorů, který jeden přes druhý budou navazovat a rozbíhat se. Bez přestávky, bez místa kam se schovat. Prakticky všechny projekty, které zmiňujeme níž, uslyšíte a uvidíte fragmentované mezi sebou a pak zase poskládané dohromady.

Nesmysl? Ano, výborný.

Než se začnete ptát, proč zrovna v pondělí – je to proto, že tuhle šílenost bychom prostě za den nepostavili. Budeme křtít debut Lebanon. Když už, tak prolítneme lomítky jako celkem, protože zatímco jsme nedělali akce, tak pod povrchem bublaly projekty.


Rádi se s vámi všemi uvidíme na:

Lebanon

https://sdbs.cz/roster/lebanon/

Olomoucká kavalérie výprasu a jejich unikátně pojatý fyzický release, kvůli kterému se v lednu sejdeme. V nejrůznějších obměnách svého osazenstva tvoří tolik hudebních podprojektů a nadprojektů, že se dají považovat za většinové zástupce hanácké alternativní scény. A právě skrze tuhle různorodost z nich padá to co z nich padá, po jejich setu budete zvědaví, s čím přijdou příště.

Dead Pigeon Dub + Escher Fucker

https://sdbs.cz/roster/dead-pigeon/

Špinavý dubbed industrial s techno přesahem s živým video doprovodem pro silnější povahy (epileptici, prosím zůstaňte doma). Pro lomítkaře legendární a nevyzpytatelné uskupení, které utopilo většinu svého mládí v dälek, Techno Animal a stovkách dalších industriálních smyčkách, které ovládají tělo i hlavu. Jejich vystoupení na Alternativě předznamenalo zase nový (už asi osmý) směr.

Václav Dobiáš (Sweeps04) + Daniel Meier

https://sdbs.cz/roster/sweeps-04/

http://www.meier.cz/more-av.html

Housle, kytara, krabičky, dva patologicky skromní, velmi speciální sólisti, kteří mažou mozky zvlášť, natož společně. Improvizační set, jehož prvním koketním pohledem bylo jejich (oddělené) vystoupení na posledním Psy-High a následná residence v Punctu, kde celý srpen zkoušeli, jestli se jejich hudba dá míchat. Dá. Velmi dobře.

Nedory Satori

https://soundcloud.com/pejsekodkocicky/jeste-jedno-cislo-nez-mi-vodjedes

Melancholický cirkus osamoceného štváče, který proplul už tolika žánry, že netuší kde je doma. Kilián Kešner s kytarou a krabičkami.

Izanasz

https://izanasz.bandcamp.com/

Jeden z našich objevů, který se poprvé ukázal na Ruins of Intolerance #006. Izanasz zvládá produkovat takové množství dobrých desek, že nám to hlava nebere. Nicméně to se zdá být průvodní znak i u mých marných snah popsat jeho tvorbu. V kontaktu s jeho soundscapes mi slova nějak zamrzávají a roztékají se do smyčky. Roztékají se do smyčky.

Amalgam

https://www.mixcloud.com/amalgam_letmo/

Jinak matador nejen hlukové pražské produkce (Letmo prod.), dramaturg pořadu Meaningless Leaning Mess Radia 1 nebo třeba dramaturg Sensoria na PH2015.

Pan Jurd

https://www.facebook.com/EchoJardyPetrika/

Jardu Petříka můžete znát z Echa na Radio Wave nebo z jeho přespávacích Silent Night koncertů. Něco jako náš rodinný DJ.

VISUAL

Escher Fucker

https://sdbs.cz/roster/escher-fucker/

Dělaj videu to, co byste se své holce styděli dělat i potmě. #PALbomby

Signál ohnutý přes smyčky na několikrát odhaluje věci, o kterých by člověk neřekl, že jsou bez CGI možné.

Kun Saxan

https://sdbs.cz/roster/kun-saxan/

Vizualistická šaráda mimonosných vjemů. Ani nevím, co to znamená. Což sedí. Jejich kostrou jsou živé streamy a DVD releasy (k dostání na místě), které balancují na pomezí mixtapes, umělecké koláže, politického statementu a prachsprostého trollingu. Na této akci budou spolu s dalšími živě vizuálně reagovat na okolí.

Double SL.IT

Igor Teichman už figuroval na nezpočtu našich akcí. Kvantová mechanika, hlubokomořské potvory a chobotnice. Tak to má rád.

Meotarové bludy a dozdoba prostoru:

Ni Co https://www.facebook.com/vesmirnaLAN/
Keš
Markéta Riegerová
Jess Huber

Btw zabij FB, sleduj radši stránky https://sdbs.cz/#info

///////////////////////////////////////////////////////////////////

Hi!

We’ll be perusing the concrete halls under Trade Fair Palace, fracturing it into a few smaller spaces that will be connected conceptually. No place to hide, no brakes. You’ll get a chance to hear all of the projects listed below – chopped up and melted together again.

With the new year approaching, we kinda feel that we owe ourselves (and you people out there) some type of larger, club-based event. And before you start asking why we decided to make it happen on a Monday – it’s because we need the whole weekend to set the thing up on location. It’s the release party of the Lebanon album. And by the way, we’ll also show a kind of fly-by of the history of sdbs projects, to get an idea what happened during the year (because although we didn’t organize a large event in 2018, many projects were bubbling beneath the surface).

Insane nonsense? You bet, but it’s gonna be good.

Come and listen to:

Lebanon

https://sdbs.cz/roster/lebanon/

Smutty cavalry from Olomouc (and their unique physical release) are the main reason why we’re gonna get together in January. Given how many projects these people fuel, it seems they’re the majority of the Hanakian alternative scene. The richness is unbelievable and it will make you crave more.

Dead Pigeon Dub + Escher Fucker

https://sdbs.cz/roster/dead-pigeon/

Dirty and dubbed industrial overlapping into techno, with a video element for people with guts (an epilepsy warning is in order). For all sdbs people, this is a legendary and wild ensemble that drowned most of their childhood in dälek, Techno Animal and hunderds of industrial loops posessing your body as well as your mind… Their last appearance at Alternativa opened yet another (according to the cultists, it’s something like Shift Number 8 or 9) radical shift in their direction.

Václav Dobiáš (Sweeps04) + Daniel Meier

https://sdbs.cz/roster/sweeps-04/

http://www.meier.cz/more-av.html

A violin, a guitar, some boxes and two pathologically modest, very unique solo masters… When you listen to each of these guys separately, each of them is already capable of wiping your brain clean. Now imagine the combo. They first unleashed their music at the last PH (as separate performers), followed by a month-long residence at Punctum, where they tested how and if their styles can mix together. They can. They can mix together good…

Izanasz

https://izanasz.bandcamp.com/

One of our proud finds. First appearing at our event Ruins of Intolerance #006, Izanasz manages to produce albums at a pace and quality that not even we can follow. Only describing his style is as vain as that. With the contact with his soundcsapes, my words start to freeze up and melt in a loop. Freeze up and melt in a loop.

Nedory Satori

https://soundcloud.com/pejsekodkocicky/jeste-jedno-cislo-nez-mi-vodjedes

Melancholy circus brought to you by a lonely struggler. He sailed through so many genres that he kinda forgot which one is his home. It’s Kilián Kešner with a guitar and a few beeping boxes at his feet.

Pan Jurd

https://www.facebook.com/EchoJardyPetrika/

You probably know Jarda Petřík from the Echo programme at Radio Wave or from the sleepover Silent Night concerts. We’re proud he’s something like a family DJ now!

Amalgam

https://www.mixcloud.com/amalgam_letmo/

Let’s just list some of it: He’s the matador of Prague’s noise (and wider) production scene (specifically Letmo), the dramaturgist of the Meaningless Leaning Mess programme at Radio 1 and the master of Sensorium at PH2015.

VISUAL stuff

Escher Fucker

https://sdbs.cz/roster/escher-fucker/

They do to video what you’re ashamed to do to your girl (even with the lights off). Signals repeatedly bend into loops, revealing stuff you won’t believe is possible without CGI.

Kun Saxan

https://sdbs.cz/roster/kun-saxan/

Visual charades of extrasensory input. No idea what it means. Figures. Their main work is based on mangling live streams and doing DVD releases (get yours when you see it!) that flit in the spaces between a mixtape, collage, politics and good old smelly trolling. At this specific event, their visuals will react directly to their environment.

Double SL.IT

Igor Teichman had a robust place in the background of many of our events, even though he stays in the shadows. Some wacky Hadean deep ocean stuff, with cephalopods and quantum mechanics at the center.

Meotar mesmerism and ambient shaping by:

Ni Co https://www.facebook.com/vesmirnaLAN/
Keš
MR
Jess Huber